Facebook Pixel Skip to main content

In der heutigen Welt ist die Plastikverschmutzung zu einem immer größeren Problem geworden. Es ist wichtig, dass wir die Auswirkungen von Plastik auf unsere Umwelt erkennen. Plastik mag zwar billig und praktisch sein, aber es hat tragische Folgen. Es verschmutzt unser Land, unsere Luft und unsere Ozeane und vernichtet das Meeresleben. Es findet sogar seinen Weg in unseren Körper. ” Mai Plastikfrei” ist eine globale Bewegung, die Menschen auf der ganzen Welt dazu ermutigt, sich der Herausforderung zu stellen, Plastikmüll zu reduzieren. Wir von Baby on the Move möchten einen Beitrag zu diesem Thema leisten. In diesem Blog geben wir Ihnen praktische Tipps und Vorschläge, wie Sie den Plastikverbrauch reduzieren können, und zwar von dem Moment an, in dem Ihr Baby zur Welt kommt. Werden Sie sich uns anschließen?

Bewuste keuzes in ons dagelijks leven

Wist je dat ongeveer 40% van het plastic dat we gebruiken, slechts eenmalig gebruikt wordt? Jaarlijks gaat het om miljarden voorwerpen zoals tassen, flessen, verpakkingen en voedselverpakkingen. Dit begint al van bij de geboorte van je baby. Wist je bijvoorbeeld dat je kleintje ongeveer 5.400 wegwerpluiers gebruikt voordat hij zindelijk is? Bovendien kan een moeder die borstvoeding geeft en afgekolfde moedermelk invriest wel 40-60 plastic zakjes per maand verbruiken.

Baby on the Move ziet dat er verandering moet komen en heeft een innovatieve oplossing ontworpen om dit probleem aan te pakken. Onze Yummy Bags en Yummy Trays bieden duurzame, herbruikbare en plasticvrije alternatieven voor wegwerpzakjes. Vergeleken met plastic bewaarzakjes kun je de prijs van een 2-pak Yummy Bags terugverdienen in slechts 3 weken kolven. Bovendien kunnen onze veelzijdige producten worden hergebruikt voor andere doeleinden, zoals het bewaren van fruit- en groentepuree, snacks en meer, allemaal zonder plastic.

Het begint allemaal bij onszelf. Door te kiezen voor herbruikbare producten als tassen en flessen in plaats van wegwerpplastic, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van plastic afval. Laten we samen een stap zetten naar een duurzamere toekomst.

 

Wat met micro plastics?

Microplastics, kleine stukjes plastic kleiner dan 5 millimeter, zijn overal in onze omgeving. Ze komen voor in onze oceanen, rivieren, lucht en zelfs in ons voedsel. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook baby’s deze microplastics binnenkrijgen door blootstelling aan plastic speelgoed, verpakkingsmateriaal, babydoekjes en zelfs het drinken van melk uit plastic flessen. Hoewel de gezondheidsrisico’s van microplastics voor baby’s nog niet volledig bekend zijn, zijn er aanwijzingen dat ze schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Daarom is het belangrijk je bewust te zijn van de aanwezigheid van microplastics en waar mogelijk alternatieven te gebruiken, zoals glazen flessen en duurzaam speelgoed.

Voor het veilig plasticvrij bewaren van moedermelk, puree en snacks kun je onze Baby on the Move producten gebruiken. Bovendien zijn onze producten zo ontworpen dat je alles direct kunt opwarmen in onze Yummy Bags of zelfs cakejes kunt bakken in onze Yummy Trays zonder blootstelling aan microplastics.

 

Een plasticvrije toekomst?

Plastic zal niet gauw verdwijnen, maar dat betekent niet dat we geen verschil kunnen maken. Door samen actie te ondernemen kunnen we een heel eind komen met het terugdringen van plasticvervuiling en het bevorderen van een propere planeet. Wil ook jij aan dit doel meewerken? Overweeg dan om duurzame alternatieven te integreren in je keuzes vanaf de eerste levensjaren van je kindje Om je daarbij te helpen hebben we een selectie gemaakt van onze top 10 favoriete producten voor je kleintje. Deze opties verminderen niet alleen afval, maar bevorderen ook een duurzame levensstijl. Werk mee aan een positieve impact voor een milieubewustere toekomst!

  1. Yummy Bag
  2. Wasbare snoet- en billen-doekjes
  3. Wasbare luiers
  4. Glazen babyflessen
  5. Yummy Tray
  6. Herbruikbare waterfles voor mama en papa
  7. Fopspenen van natuurrubber
  8. Bijtspeeltjes van natuurrubber
  9. Bestek en lunchdoos in roestvrij staal of silicone
  10. Herbruikbare rietjes

Leave a Reply